Trump’tan ilk mesaj
Twitter yasağının kalkmasıyla ilk paylaşımını yapan Donald Trump olaylarla ilgili, “Bedelini ödeyecekler” dedi.

Yayınlamış olduğu tweetler sebebiyle Twitter’dan 12 saatlik paylaşım engeli uygulanan Donald Trump engelin kalkmasıyla birlikte videolu yeni bir mesaj yayınladı.
Trump, “Şiddet eyleminde bulunanlar ülkemizi temsil etmiyor ve yaptıklarının bedelini ödeyecekler” ifadelerini kullandı.
Twitter, başkent Washington’da süren şiddet olayları ile ilgili @realDonaldTrump hesabından gönderilen üç mesajın kaldırılmamasını gerekçe göstererek, Başkan Trump’ın hesabına 12 saatlik paylaşım engeli koymuştu.
Twitter’ın yanı sıra diğer sosyal medya platformları da Çarşamba akşamı Facebook ve Youtube da Trump’ın paylaştığı 62 saniyelik videonun platform kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırdı.
Kongre işgaline kadar Trump’a verdiği destekle bilinen Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise Perşembe günü yaptığı açıklamayla, Facebook ve Instagram’da Başkan Donald Trump’ın hesabına getirdiği paylaşım engelini en azından Joe Biden’ın 20 Ocak’taki yemin törenine kadar uzatacağını söyledi.