Erdoğan’dan SMA kampanyasına sert tepki
Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL’nin SMA hastası çocuklar için kullanılması kampanyasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert karşılık geldi. Erdoğan, “İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Piyango özel yılbaşı çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan üç biletin ikramiye tutarı olan 75 milyon TL’nin SMA hastası çocuklar için kullanılmasına ilişkin kampanya başlatılmasına tepki gösterdi.
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar, bu nasıl bir ahlaksızlıktır” dedi.
Selvi’nin yazısına göre AKP MYK toplantısında konu hakkında konuşan Erdoğan, “İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuz bilinmiyor mu? SMA hastalarının tedavisi için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diyor. Erdoğan, “Bunları her zeminde anlatmalıyız. Partimize kayıtlı 11 milyon üyemiz var. Bunları da mobilize ederek, bu gerçekleri anlatmalıyız” ifadelerini kullandı.